Trisslotten

Trisslotten GulSkraplotter har funnits sedan 1970-talet och sedan lanseringen 1986 har trisslotten varit en av Sveriges mest köpta och älskade skraplotter. Numera kan man även skrapa triss på nätet och i mobilen vilket har gjort att försäljningen och efterfrågan ökat markant. Känslan blir som att skrapa för hand, men du slipper skräpet från skrapbeläggningen. Oavsett hur du skrapar din lott så är spänningen alltid lika hög!

Historia om den folkkära trisslotten

När Svenska spel, dåvarande Tipstjänst, lanserade denna skraplott så kunde de föga ana hur populär den skulle bli. När lotterna kom till ombuden den 10:e varje månad var köerna av kunder ofta långa och de sålde slut väldigt snabbt. Toppvinsten var från början 100 000 kronor och lottopriset 20 kronor. 1992 höjdes priset till 25 kronor och numera är priset 30 kronor per ordinarie lott. Utbudet av olika slags varianter av trisslotter har utökats allteftersom och det har ökat populariteten.

Så fungerar lotten

Den ordinarie lotten fungerar så att du ska få ihop tre likadana symboler, som tillsammans ger en vinst. Det kan vara tre lika belopp, tre TV-rutor eller tre klöver. Får du TV-rutor och klöver får du åka till tv-studion och skrapa en ny lott. TV-rutan ger dig ett engångsbelopp på mellan 100 000 och 5 miljoner kronor och klövern ger dig ett garanterat belopp varje månad i ett visst antal år. Den högsta vinsten idag är totalt 30 miljoner kronor.

Trisslotten i våra hjärtan

Idag finns det ett stort utbud av trisslotter. Det finns dubbeltriss som är två ihopsatta lotter där du får använda beloppen på båda för att öka din vinstchans och det finns minitriss som är en skraplott som bara kostar 10 kronor styck. Till jul finns det alltid en eller två slags adventskalendrar som du kan skrapa fram till jul och titt som tätt gör Svenska spel olika kampanjer med triss där det är chans till ett högre vinstbelopp än vanligt. Det finns många anledningar att älska trisslotten och det är därför vi svenskar har den allra kärast av alla lotter!