Powerball rekord

Spel och lotteri är alltid roligt, speciellt när det är stora summor som ligger i potten. Powerball är ett amerikanskt lotteri där sannolikheten att vinna storvinsten ligger på 1 på 292 miljoner. Trots detta odds lyckades den sjukhusanställde Mavis Wanczynk kamma hem storvinsten genom att pricka in sex av sex rätt.

Tvåbarnsmamman plockar hem rekordvinsten

Mavis Wanczynk är 53 år gammal. Hon bor i Chicopee, Massachusetts, och arbetar på sjukhus. Mavis lyckades med något som för många känns näst intill omöjligt: att vinna ett lotteris rekordvinst på 758 700 000 dollar. När det stod klart att Mavis var vinnare bestämde hon sig snabbt för att säga upp sig från sitt jobb. Hon vill fortsättningsvis kunna ”ta det lugnt och koppla av”, säger hon.

Så fungerar Powerball

Att spela Powerball är enkelt. Det är ett lotteri med dragning varje onsdag och söndag. I en tunna finns det 69 vita bollar och ur den dras fem stycken sådana. I en annan tunna finns det 26 röda bollar, och ur den dras en röd boll. Tillsammans skapar det sex bollar med olika nummer, och om du lyckas pricka in alla sex vinner du storvinsten. Det var alltså detta som Mavis Wanczynk lyckades med.

Så betalas vinsten ut

Den som kammar hem storvinsten i Powerball får välja mellan att ta ut 3,9 miljarder kronor direkt, eller få hela summan (det vill säga cirka sex miljarder kronor) utbetalt vid sammanlagt 20 tillfällen och under 29 års tid. Mavis Wanczynk valde det första alternativet, vilket av dem skulle du välja om du vann storvinsten i amerikanska Powerball? Det är något att fundera på.