Olika typer av bingospel online

Bingo har spelats i bingohallar runt om i Sverige sedan tidigt 60-tal. Det är ett okomplicerat och spännande spel som fortfarande är populärt. Nu för tiden behöver man inte lämna bekvämligheterna i sitt egna hem för att spela. Detta tack vare online casinon. Man slipper dessutom stressa för att fylla i sina nummer, datorn löser detta åt dig. Men vad finns det då för olika varianter av bingo?

Bingo med 75 bollar

bingospelAv de olika varianter av bingo som finns är den med 75 bollar den vanligaste. Så som namnet antyder så spelas det med just 75 bollar. En bricka består av ett rutnät med 5×5 rutor. Alla rutor fylls med siffror utom den i mitten som används som en friruta. Det finns fem chanser att vinna och man börjar med att fylla en rad i taget. Vinst räknas endast horisontellt förutom den första som kan fyllas vågrätt eller diagonalt också.

Bingo med 90 bollar

Detta är en snabbare variant för den som gillar lite högre tempo. När man spelar bingo med 90 bollar är brickan dessutom annorlunda, istället har man ett rutnät med 9×3 rutor och man kan endast vinna horisontellt på tre rader. Detta gör att varje spel snabbt avslutas och att man snabbare vinner pengar. Ett roligt spel för den som gillar när det går undan.

Spela bingo med andra

Några andra varianter av bingo är med 30 eller 80 bollar och även de har olika rutnät. Chansen att hitta en bingovariant som passar just dig är väldigt stor. Det finns många svenska sidor som erbjuder spel med bara bingo och är ett smidigt och roligt sätt att träffa andra likasinnade, då många av dessa sidor har chattrum. Så, luta dig tillbaka i soffan och spela bingo med dina vänner!