Bingo i Sverige

De flesta har säkert hört talas om bingo, men långt ifrån alla har själva provat på att spela bingo. Många förknippar kanske spelet med pensionärer och tror att det är långtråkigt, men faktum är att bingo kan vara riktigt roligt och spelas i högre tempo än vad många tror. Lär dig mer om bingo här nedan.

Hur populärt är bingo i Sverige?

I Sverige förknippas bingo framför allt med det omåttligt populära TV-programmet Bingolotto, som började visas på TV under 1990-talet. Här kunde du vinna miljonpriser och sitta med i studion och spela om du ville. Givetvis har bingo funnits långt innan Leif ”Loket” Olsson och Bingolotto. Spelet introducerades i Sverige under mitten av 1900-talet, och har sedan dess gått att spela i så kallade bingohallar runtom i landet.

Bingo på nätet

Än i dag finns både bingohallar och Bingolotto, men en stor förändring har i övrig skett sedan 1990-talet – internet. I dag kan vem som helst (med åldern inne) spela bingo på nätet genom att registrera sig på en spelsajt som erbjuden den spelformen. Spelet finns hos många spelsajter, både internationella och svenska dito. Vissa sajter, som bingo.com, är dessutom nischade mot just den spelformen.

Prova bingo på studs

Vare sig du vill spela i en bingohall i din stad, framför TV:n med Bingolotto eller för dig själv på nätet kan du prova på det så snart som möjligt. Det är inte särskilt dyrt, och framför allt är det mycket enkelt att spela. Det här gör att spelet passar de allra flesta. Varför inte samla ihop ett gäng vänner och testa tillsammans?